HTML

BUNYEVÁC HOLOKAUSZT


Hogy áldozatnak tartom-e a magyarországi bunyevácokat?

Igen, annak tartom, annak vagyok kénytelen tartani.

Erre kényszerítenek másfél évtizede, de a 2006-os év "kisebbségi napja" óta még inkább erre kényszerülök.

Csakhogy!
Az a nem mindegy, hogy önként hozunk-e - mondjuk egy igaz ügy érdekében - áldozatot, vagy mások ránk erőszakolt akarata tesz áldozattá bennünket.

Az identitástudatunkat nem tudomásul vevő kisebbségi törvényt, akár még tekinthetném figyelmetlenségnek köszönhetőnek is (nem az), de a magyar parlament 2006. december 18-ai döntése már egy vérlázító konszenzus.
Egy példa nélküli konszenzus!
Amit bűnében még az sem kisebbít, hogy ez egy konspiratív megtévesztésen alapuló konszenzus a csordaszellemiség jegyében.

Nem más ez a szememben, mint egy relatíve békésnek tekinthető időszakban elkövetett népellenes bűn. Bunyevácok elleni merénylet, azok ellen, kik hitüket és reményüket tették a magyar parlament asztalára.
Népet még nem csaptak úgy orcán, ahogy ezt tették velünk azok, akiket választópolgárokként mi bunyevácok is hozzásegítettünk tisztségükhöz. Ahhoz a tisztséghez, melyhez tizennyolc képviselőt kivéve méltatlannak bizonyultak.

Muity Mijo
Baja

Ide írj!


Index fórum:

Mijo Baja Klubja




FACEBOOK oldalam

YOUTUBE oldalam


Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.

Friss topikok

Linkblog

Terjesszük fel Hajdó István atyát Magyar Örökség Díj elnyerésére!

2010.02.03. 08:26 Muity Mijo


Tisztelt Blogolvasók!

Most egy olyan régi kedves barátom előtt tisztelgek a következő kérésemmel, aki nagyszerű egyéniségként méltán megérdemli, hogy a közmegbecsülésnek a kérésem szerinti kinyilvánítását megkapja.
Nem volt olyan elfoglaltsága Hajdó István egykori főesperesnek, hogy érkezésemkor ne szánjon időt illő üdvözlésemre, ha egyedül tiszteltem meg gyergyószentmiklósi parókiáját, ha kísérőkkel. Büszke vagyok több mint két évtizedes barátságunkra.

Kérem, hogy az alábbi minta szerint szíveskedjen e sorok olvasója elküldeni egy ajánló email-levelet a Magyar Örökség és Európa Egyesület titkára, Kiss Melitta részére!
Egyúttal azt is kérem, hogy ezt a kérést aki csak teheti, ismerősei körében terjessze, terjesztesse!


Email-cím: melitta@ana.sote.hu

Tárgy: Magyar Örökség Díj

Magyar Örökség és Európa Egyesület
Kiss Melitta titkár részére


Tisztelt Cím!

Kérem a Magyar Örökség és Európa Egyesület Kuratóriumát, hogy Ft. Hajdó István, tb. főesperes - akinek tevékenysége magyar örökség - kaphassa meg a MAGYAR ÖRÖKSÉG DÍJAT!

Hely és dátum

Köszönettel: név és pontos cím


Idézek pár gondolatot Hajdó Pista barátomról azok számára (ez már nem a levél tartalma), akik esetleg még nem hallottak volna róla:

"AJÁNLÁS MAGYAR ÖRÖKSÉG DÍJRA

Hajdó István, volt gyergyószentmiklósi főesperes, most Székelylengyelfalva plébánosa, Orbán Balázs szellemi örökségének népszerűsítője, mindannyiunk aranyszavú „Pistapapbácsija”. Sajnos nem a régi, agyvérzés érte, de hihetetlen energiával ismét felépítette önmagát. Amennyit ő tett életében az erdélyi magyarságért s a magyarság megmaradásáért, az anyaország és Erdély magyarjainak összefogásáért, az tanítani kellene. Pár éve, 2005 pünkösdjén ő volt Csíksomlyón a prédikátor. Csodálatos volt.

Kérjük a Magyar Örökség és Európa Egyesület Kuratóriumát, hogy Ft. Hajdó István, tb. főesperes kaphassa meg a MAGYAR ÖRÖKSÉG DÍJAT!

Hajdó István 1942. december 18-án született a Hargita megyei Bogárfalván. 1962-ben érettségizett a Gyulafehérvári Római Katolikus Kántoriskolában, 1968-ban végzett a Gyulafehérvári Hittudományi Főiskolán. 1968. április 21-én Márton Áron püspök szentelte pappá. Első plébánosi kinevezése Nyikómalomfalvára szólt, ahol 1978-ig tevékenykedett. Ezután 1985-ig Gyergyóújfaluban teljesített szolgálatot, majd 2006-ig Gyergyószentmiklós főesperes-plébánosa volt. Jelenleg a székelylengyelfalvi plébánián szolgál. Papi hivatásának legjelentősebb időszakát öleli fel az "Uram, jó itt nekünk lenni!" prédikációinak gyűjteményes kiadása, mely 162 ünnepi beszédet tartalmaz.

Régi álma valósult meg 2001. július 28-án, a Szent Kristóf-kápolna felszentelésével, a Gyilkos-tónál. Hajdó István főesperes a kápolnát "lelki Dévavár"-nak nevezte, amelybe szívek és lelkek épültek. A kápolna római katolikus, de nyitottá válhat más felekezetek előtt is. Hajdó István távlati tervei között egy keresztény ház kialakítása is szerepelt.

Tevékenysége magyar örökség. Akik munkáját ismerik, igencsak áhítják, hogy mielőbb megkaphassa e felemelő díjat, s neve belekerülhessen az „Aranykönyv”-be."


komment

Címkék: magyar erdély európa kiss díj egyesület székely székelyföld istván örökség kuratórium gyergyószentmiklós hajdó főesperes székelylengyelfalva melitta

süti beállítások módosítása