HTML

BUNYEVÁC HOLOKAUSZT


Hogy áldozatnak tartom-e a magyarországi bunyevácokat?

Igen, annak tartom, annak vagyok kénytelen tartani.

Erre kényszerítenek másfél évtizede, de a 2006-os év "kisebbségi napja" óta még inkább erre kényszerülök.

Csakhogy!
Az a nem mindegy, hogy önként hozunk-e - mondjuk egy igaz ügy érdekében - áldozatot, vagy mások ránk erőszakolt akarata tesz áldozattá bennünket.

Az identitástudatunkat nem tudomásul vevő kisebbségi törvényt, akár még tekinthetném figyelmetlenségnek köszönhetőnek is (nem az), de a magyar parlament 2006. december 18-ai döntése már egy vérlázító konszenzus.
Egy példa nélküli konszenzus!
Amit bűnében még az sem kisebbít, hogy ez egy konspiratív megtévesztésen alapuló konszenzus a csordaszellemiség jegyében.

Nem más ez a szememben, mint egy relatíve békésnek tekinthető időszakban elkövetett népellenes bűn. Bunyevácok elleni merénylet, azok ellen, kik hitüket és reményüket tették a magyar parlament asztalára.
Népet még nem csaptak úgy orcán, ahogy ezt tették velünk azok, akiket választópolgárokként mi bunyevácok is hozzásegítettünk tisztségükhöz. Ahhoz a tisztséghez, melyhez tizennyolc képviselőt kivéve méltatlannak bizonyultak.

Muity Mijo
Baja

Ide írj!


Index fórum:

Mijo Baja Klubja




FACEBOOK oldalam

YOUTUBE oldalam


Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.

Friss topikok

Linkblog

Facebook a bunyevácok javára és ellehetetlenítésére!

2011.05.22. 16:04 Muity Mijo



A bunyevác kezdeményezés ellehetetlenítésére számtalan lehetőséget igénybe vesznek ellenlábasaink, erre egyik leginkább alkalmas helyszín az internet nyújtotta variánsok.

Az egyik ilyen a Facebook portál, itt Bunyevác vagyok címszó alatt kívánja összegyűjteni egy ismeretlen valaki e népcsoporthoz tartozó gyanútlan személyeket.

Idézem a bizonyítvány megmagyarázási kísérletét:: Kik vagyunk? A "Bunyevác vagyok" oldalról.

Na most ez így nem különb annál, mintha egy termékügynök valamilyen szappant, fogkrémet, esetleg hónaljdezodort szeretne másokra sózni, vagy éppen Jehova tanúi közé próbálná az embereket csábítani a szekta valamelyik aktivistája.

Azt írja az oldal anonim regisztrálója: "Ez az oldal a közösségről szól, nem a szerkesztőjéről." Csakhogy az igazi bunyevácok nem birkák, és nem adják nevüket olyan tákolmányokhoz, ahol a létrehozó nevesített személyek kitárulkozását várja, míg ő sunyi módon névtelenül a háttérben bújkál.

Egyszóval maradjunk abban, hogy "egy közösségi oldal" személytelenül mit sem képes tenni másokért, legfeljebb arra jó, hogy konspiratív célok megvalósításához gyűjtsön egy fedél alá hiszékeny embereket, köztük olyan nagyszerű bunyevácokat, akik a mai nyomott időkben fel merik vállalni identitástudatukat még akkor is, ha a hatalom mindenáron megsemmisítésükre törekszik.

Van nekünk tisztességes nevünket vállalóknak és a bunyevácok sorsára éveken át komoly figyelmet és munkát áldozóknak olyan közösségi oldalunk a Facebook portálon, mely egyértelműsíti a népi kezdeményezés minden egyes pillanatát, mely autentikus forrásként számol be folyamatosan a mozgalom sorsáról, aminek a címe Támogatom a Bunyevácok Nemzetiségi Elismertetését, ahova mindig is jószívvel és örömmel vártuk mindenféle fellengzős hablaty nélkül is testvéreinket és szimpatizánsainkat.


Mindazok pedig, akik furmányos és alattomos módon igyekeznek aknamunkát folytatni ellenünkre, szíveskedjenek mind egy szálig elhúzni a balszárnyon!

Muity Mijo, Baja

komment

süti beállítások módosítása